Room to Grow

Addition and Renovation of the SOS Childrens’ Village Brandenburg, 2015 – 18

The family houses of the SOS Children’s Village in the town of Brandenburg an der Havel are to be expanded and rennovated. In addition to the eight family houses, the village includes a community center, a kindergarten and two assisted-living homes for families. The entire facility was designed by the architects Krieger and Mielke and completed in 1996.

Project Team

Susanne Hofmann, Stine Henckel-Schultz (Project Leader), Nina Wester


Marzahn & Rentzsch (Structural Engineering)


SOS Kinderdorf e.V.
Herr Peter Fretschner
Renatastraße 77
80639 München

Costs/Gross floor area

1 662 850 € gross (KG300 + KG400) / 820 m²

Work Stage

LPH 1–5, Phase 0 – User Participation

Time Frame

10/2015 – 2018


Johannisburger Anger 2
14772 Brandenburg an der Havel